  
             
            
            
Gott till
En tomatsallad och små panriche är mumms till.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gratäng
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 60 / 180 | 
                 
                |   |  
             
            
Marinaden
Strimla kycklingen. Blanda chilipulver, honung, soja, vitlöksklyftor (den minsta antalet i listan) och låt kycklingen marinera i blandningen i minst en timme.
  
Bryn, koka och hacka
Koka riset. Bryn den marinerade kycklingen och lägg sedan i skivade champinjoner. Hacka lök, vitlök, paprikor, purjolök och äpplen. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl och kryddor.
  
Avslutning
Låt alltsammans koka några minuter. Blanda i senap och grädde. Fördela riset i en form och slå stuvningen över. Dekorera med stekta ananasringar och skivade bananer.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 200 g | 
Champinjoner (färska) | 
 
| 2 msk | 
Chili (pulver) | 
 
| 2 tsk | 
Curry | 
 
| 4 dl | 
Grädde (matlagnings) | 
 
| 2 tsk | 
Gurkmeja | 
 
| 4 msk | 
Honung | 
 
| 6 st | 
Kyckling (filé) | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 4 msk | 
Mjöl (vete) | 
 
| 2 msk | 
Olja | 
 
| 2 tsk | 
Oregano | 
 
| 1 st | 
Paprika (grön) | 
 
| 1 st | 
Paprika (röd) | 
 
| 1 st | 
Purjolök | 
 
| 4 dl | 
Ris | 
 
| 2 msk | 
Senap (mild) | 
 
| 4 msk | 
Soja (kinesisk) | 
 
| 8 msk | 
Tomatpuré | 
 
| 8 dl | 
Vatten | 
 
| 2 klyfta | 
Vitlök | 
 
| 4 klyfta | 
Vitlök | 
 
             
         |