
Gott till
En tomatsallad och små panriche är mumms till.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
| Tidsåtgång: 60 / 180 |
| |
Marinaden
Strimla kycklingen. Blanda chilipulver, honung, soja, vitlöksklyftor (den minsta antalet i listan) och låt kycklingen marinera i blandningen i minst en timme.
Bryn, koka och hacka
Koka riset. Bryn den marinerade kycklingen och lägg sedan i skivade champinjoner. Hacka lök, vitlök, paprikor, purjolök och äpplen. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl och kryddor.
Avslutning
Låt alltsammans koka några minuter. Blanda i senap och grädde. Fördela riset i en form och slå stuvningen över. Dekorera med stekta ananasringar och skivade bananer.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 200 g |
Champinjoner (färska) |
| 2 msk |
Chili (pulver) |
| 2 tsk |
Curry |
| 4 dl |
Grädde (matlagnings) |
| 2 tsk |
Gurkmeja |
| 4 msk |
Honung |
| 6 st |
Kyckling (filé) |
| 2 st |
Lök (gul) |
| 4 msk |
Mjöl (vete) |
| 2 msk |
Olja |
| 2 tsk |
Oregano |
| 1 st |
Paprika (grön) |
| 1 st |
Paprika (röd) |
| 1 st |
Purjolök |
| 4 dl |
Ris |
| 2 msk |
Senap (mild) |
| 4 msk |
Soja (kinesisk) |
| 8 msk |
Tomatpuré |
| 8 dl |
Vatten |
| 2 klyfta |
Vitlök |
| 4 klyfta |
Vitlök |
|