Tips
Använd en rödvinsvinäger och olivolja för att få den bästa smaken. Lägg en krossad vitlöksklyfta i dressingen och låt den dra en stund för att sätta lite vitlökssmak eller smaksätt med vitlökspulver.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Komplement
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Sallad
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 10 / 10 | 
                 
                |   |  
             
            
Tillvägagångsätt
Skär tomaterna i skivor. Lägg dem i en skål. Strö över salt, peppar och rödlök. Blanda vinäger, olja och vatten. Häll sedan dressingen över tomaterna och löken. Ställ salladen kallt en stund före servering.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 st | 
Lök (röd) | 
 
| 2 msk | 
Olja | 
 
| 1 msk | 
Örtsalt | 
 
| 4 st | 
Tomat | 
 
| 1 msk | 
Vatten | 
 
| 1 msk | 
Vinäger | 
 
             
         |