
Ugnstemperatur 250°
Tips
Byt ut smöret mot olivolja för en nyttigare variant.
|
|
|
Mattyp: Komplement
|
Typ av maträtt: Bröd
|
| Tidsåtgång: 30 / 100 |
| |
Skapa degen
Smula ner och rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Blanda i alla ingredienserna utom äggen och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Bullarna
Dela degen i så många bullar du tänkt göra. Rullar sedan ut delarna i små runda panriche former och lägg dem på bakplåt. Låt panraichen jäsa 30 minuter till under bakduk.
Grädda
Pensla panrichen med vispat ägg och grädda dem sedan ca 7-8 minuter i 250 grader.
Svalna
Ta ut panrichen och låt dem svalna på galler under bakduk.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Ägg |
| 50 g |
Jäst |
| 1.5 l |
Mjöl (vete) |
| 1.5 tsk |
Salt |
| 50 g |
Smör |
| 0.5 l |
Vatten |
|