  
             
            
            
Ugnstemperatur 250°
 
Tips
Byt ut smöret mot olivolja för en nyttigare variant.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Komplement
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Bröd
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 100 | 
                 
                |   |  
             
            
Skapa degen
Smula ner och rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Blanda i alla ingredienserna utom äggen och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  
Bullarna
Dela degen i så många bullar du tänkt göra. Rullar sedan ut delarna i små runda panriche former och lägg dem på bakplåt. Låt panraichen jäsa 30 minuter till under bakduk.
  
Grädda
Pensla panrichen med vispat ägg och grädda dem sedan ca 7-8 minuter i 250 grader.
  
Svalna
Ta ut panrichen och låt dem svalna på galler under bakduk.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 st | 
Ägg | 
 
| 50 g | 
Jäst | 
 
| 1,5 l | 
Mjöl (vete) | 
 
| 1,5 tsk | 
Salt | 
 
| 50 g | 
Smör | 
 
| 0,5 l | 
Vatten | 
 
             
         |