Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Viltskavslåda

 


Ugnstemeperatur 175°C


Gott till

Servera en tomatsallad till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 20 / 70
 

Förbered

Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen, kålroten och morötterna i stavar. Lägg dem i en djup ugnsform, salta och peppra och häll lite olja över. Rör om i ugnsformen och ställe in det hela i ugnen i ungefär en timme. Rör om ett par gång under den tiden.

Woka

När rotfrukterna börjar bli klara värmer du upp en wokpanna på spisen och skivar löken. Stek sedan lök och viltskav. Pressa eller hacka vitlöken. Krydda med salt, svartpeppar och enbär.

Blanda

När allt är klart häller du över viltskav och löken i ugnsformen och blandar om allt. Avslutningsvis blandar du även ner lite sönderrivna blad av färsk basilika.

   
Mängd Ingrediens
  Basilika
  Enbär (krossade)
600 g Kålrot
2 st Lök (gul)
8 st Morötter
  Olja
16 st Potatis
  Salt
  Svartpeppar
480 g Viltskav
4 klyfta Vitlök