  
             
            
            
Ugnstemperatur 200°
 
Gott till
Till köttfärslimpan serveras givetvis potatis och sås gjord på sky av köttfärslimpan (ställ därför in limpan på en stekpannan i ugnen). Gott till är även rå rivna morötter och lingonsylt.
 
Variationer
Det är gott att göra en svampstuvning och lägga på toppen av köttfärslimpan. Att lägga t.ex. ärter och morötter i mitten av köttfärslimpan är heller inte helt fel.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Pudding
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 10 / 70 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Rör ner skorpmjölet i mjölken och låt dra i ca 5 minuter. Hacka löken under tiden.
  
Blanda färsen
Blanda alla ingredienserna och bearbeta den tills färsen blir smidig.
  
Grädda
Forma den till en limpform och ställ in den längst ner i ugnen på 200 graders värme i ca en timme.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 2 st | 
Ägg | 
 
| 600 g | 
Köttfärs (bland) | 
 
|   | 
Kryddpeppar (malen) | 
 
| 1 st | 
Lök (gul) | 
 
| 0,5 dl | 
Mjölk | 
 
| 2 tsk | 
Salt | 
 
| 2 msk | 
Ströbröd | 
 
|   | 
Vitpeppar | 
 
             
         |