
Ugnstemperatur 200°
Gott till
Till köttfärslimpan serveras givetvis potatis och sås gjord på sky av köttfärslimpan (ställ därför in limpan på en stekpannan i ugnen). Gott till är även rå rivna morötter och lingonsylt.
Variationer
Det är gott att göra en svampstuvning och lägga på toppen av köttfärslimpan. Att lägga t.ex. ärter och morötter i mitten av köttfärslimpan är heller inte helt fel.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Pudding
|
| Tidsåtgång: 10 / 70 |
| |
Förbered
Rör ner skorpmjölet i mjölken och låt dra i ca 5 minuter. Hacka löken under tiden.
Blanda färsen
Blanda alla ingredienserna och bearbeta den tills färsen blir smidig.
Grädda
Forma den till en limpform och ställ in den längst ner i ugnen på 200 graders värme i ca en timme.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 2 st |
Ägg |
| 600 g |
Köttfärs (bland) |
| |
Kryddpeppar (malen) |
| 1 st |
Lök (gul) |
| 0.5 dl |
Mjölk |
| 2 tsk |
Salt |
| 2 msk |
Ströbröd |
| |
Vitpeppar |
|