Tips
Byt ut grädden mot mjölk om du är rädd för fett.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Komplement
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Stuvning
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 20 / 30 | 
                 
                |   |  
             
            
Stekning
Lägg champinjonerna i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det "knäpper" i den och fettet klarnat (tar 5-10 min).
  
Stuvning
Strö mjölet över champinjonerna, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme minst 10 min, gärna 15 min. Smaka av med soja och vitpeppar.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 200 g | 
Champinjoner (färska) | 
 
| 1 dl | 
Grädde (matlagnings) | 
 
| 2,5 msk | 
Mjöl (vete) | 
 
| 2 dl | 
Mjölk | 
 
| 1 tsk | 
Soja (kinesisk) | 
 
|   | 
Vitpeppar | 
 
             
         |