  
             
            
            
Tips
Servera med ett ljust bröd, t.ex. små panricher. Ett mörkt öl är smarrigt till och rätten serveras med fördel en ruggig höst- eller vinterkväll.
 
Hållbarhet
Rätten går utmärkt att frysa. Kan förvaras 4-5 månader i frysen och är nästan lika god som nylagad. Värms otinad på svag värme.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Soppa
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 160 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Skär fläsket i små fina tärningar och hacka löken.
  
Fräs
Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet. Pudra över paprika pulver och rör om. Slå på vatten 1.
  
Bryn
Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i fett och blanda sedan ner det i grytan. Strö över mjölet och rör om.
  
Puttra
Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, vitlöksklyftorna (lätt krossade) vatten 2 och tomatpuren. Låt alltsammans puttra i ca en timme eller tills dess köttet är mört.
  
Slutkokning
Skala potatisen och kärna ur paprikan. Skär dem i tärningar. Koka dem i soppan i ca 15 minuter.
  
Smaka av
Krydda ytterligare med tabasco eller lite Cayennepeppar.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 0,5 krm | 
Cayennepeppar | 
 
| 1 tsk | 
Kummin | 
 
| 3 st | 
Lök (gul) | 
 
| 1 tsk | 
Mejram | 
 
| 1 msk | 
Mjöl (vete) | 
 
| 350 g | 
Nötkött (utan ben) | 
 
| 2 st | 
Paprika (grön) | 
 
| 1 msk | 
Paprikapulver | 
 
| 8 st | 
Potatis | 
 
| 1,5 tsk | 
Salt | 
 
| 50 g | 
Sidfläsk | 
 
| 1,5 krm | 
Svartpeppar | 
 
| 2 msk | 
Tomatpuré | 
 
| 2 msk | 
Vatten | 
 
| 2 l | 
Vatten | 
 
| 2 st | 
Vitlök | 
 
| 1,5 dl | 
Vitt vin | 
 
             
         |