
Tips
Servera med ett ljust bröd, t.ex. små panricher. Ett mörkt öl är smarrigt till och rätten serveras med fördel en ruggig höst- eller vinterkväll.
Hållbarhet
Rätten går utmärkt att frysa. Kan förvaras 4-5 månader i frysen och är nästan lika god som nylagad. Värms otinad på svag värme.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
| Tidsåtgång: 30 / 160 |
| |
Förbered
Skär fläsket i små fina tärningar och hacka löken.
Fräs
Fräs fläsket i en gryta och låt löken fräsa i fettet. Pudra över paprika pulver och rör om. Slå på vatten 1.
Bryn
Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i fett och blanda sedan ner det i grytan. Strö över mjölet och rör om.
Puttra
Tillsätt vinet, saltet, kryddorna, vitlöksklyftorna (lätt krossade) vatten 2 och tomatpuren. Låt alltsammans puttra i ca en timme eller tills dess köttet är mört.
Slutkokning
Skala potatisen och kärna ur paprikan. Skär dem i tärningar. Koka dem i soppan i ca 15 minuter.
Smaka av
Krydda ytterligare med tabasco eller lite Cayennepeppar.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 0.5 krm |
Cayennepeppar |
| 1 tsk |
Kummin |
| 3 st |
Lök (gul) |
| 1 tsk |
Mejram |
| 1 msk |
Mjöl (vete) |
| 350 g |
Nötkött (utan ben) |
| 2 st |
Paprika (grön) |
| 1 msk |
Paprikapulver |
| 8 st |
Potatis |
| 1.5 tsk |
Salt |
| 50 g |
Sidfläsk |
| 1.5 krm |
Svartpeppar |
| 2 msk |
Tomatpuré |
| 2 msk |
Vatten |
| 2 l |
Vatten |
| 2 st |
Vitlök |
| 1.5 dl |
Vitt vin |
|