Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Köttfärslimpa

 


Ugnstemperatur 200°


Gott till

Till köttfärslimpan serveras givetvis potatis och sås gjord på sky av köttfärslimpan (ställ därför in limpan på en stekpannan i ugnen). Gott till är även rå rivna morötter och lingonsylt.

Variationer

Det är gott att göra en svampstuvning och lägga på toppen av köttfärslimpan. Att lägga t.ex. ärter och morötter i mitten av köttfärslimpan är heller inte helt fel.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Pudding
Tidsåtgång: 10 / 70
 

Förbered

Rör ner skorpmjölet i mjölken och låt dra i ca 5 minuter. Hacka löken under tiden.

Blanda färsen

Blanda alla ingredienserna och bearbeta den tills färsen blir smidig.

Grädda

Forma den till en limpform och ställ in den längst ner i ugnen på 200 graders värme i ca en timme.

   
Mängd Ingrediens
2 st Ägg
600 g Köttfärs (bland)
  Kryddpeppar (malen)
1 st Lök (gul)
0,5 dl Mjölk
2 tsk Salt
2 msk Ströbröd
  Vitpeppar