Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Stuvade champinjoner

 

Tips

Byt ut grädden mot mjölk om du är rädd för fett.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Stuvning
Tidsåtgång: 20 / 30
 

Stekning

Lägg champinjonerna i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det "knäpper" i den och fettet klarnat (tar 5-10 min).

Stuvning

Strö mjölet över champinjonerna, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme minst 10 min, gärna 15 min. Smaka av med soja och vitpeppar.

   
Mängd Ingrediens
200 g Champinjoner (färska)
1 dl Grädde (matlagnings)
2,5 msk Mjöl (vete)
2 dl Mjölk
1 tsk Soja (kinesisk)
  Vitpeppar