
Ugnstemeperatur 175°C
Gott till
Drick vinet som blir över till rätten.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Stekt
|
| Tidsåtgång: 50 / 50 |
| |
Ugnsgrönsakerna
Skiva alla grönsaker (utom gul lök och vitlök) och lägg i en långpanna. Rör ner 1/4 av farinsockret och häll olja över. Peppra och salta lätt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Stek
Skär fläskfilén i skivor och stek på båda sidor. Salta och peppra.
Såsen
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs med olja i den gryta du stekt fläskfilen i. Tillsätt resten av farinsockret och fräs löken. Häll i vinäger och vin, koka samman ett par minuter. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka ytterligare någon minut. Red med potatismjölet och smaka av med salt och peppar.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Buljongtärning (kött) |
| 200 g |
Champinjoner (färska) |
| 4 msk |
Farinsocker |
| 600 g |
Fläskfilé |
| 1 st |
Lök (gul) |
| 2 st |
Lök (röd) |
| 1 msk |
Mjöl (potatis) |
| 3 st |
Morötter |
| |
Olja |
| |
Oregano (färsk) |
| 2 st |
Paprika |
| 6 st |
Potatis |
| 2 dl |
Rödvin |
| |
Salt |
| 1 dl |
Solrosfrö |
| 1 st |
Squash |
| |
Svartpeppar |
| |
Timjan (färsk) |
| 3 dl |
Vatten |
| |
Vinäger |
| 2 klyfta |
Vitlök |
|