  
             
            
            
Ugnstemeperatur 175°C
 
Gott till
Drick vinet som blir över till rätten.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Stekt
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 50 / 50 | 
                 
                |   |  
             
            
Ugnsgrönsakerna
Skiva alla grönsaker (utom gul lök och vitlök) och lägg i en långpanna. Rör ner 1/4 av farinsockret och häll olja över. Peppra och salta lätt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
  
Stek
Skär fläskfilén i skivor och stek på båda sidor. Salta och peppra.
  
Såsen
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs med olja i den gryta du stekt fläskfilen i. Tillsätt resten av farinsockret och fräs löken. Häll i vinäger och vin, koka samman ett par minuter. Tillsätt buljongtärning och vatten och koka ytterligare någon minut. Red med potatismjölet och smaka av med salt och peppar.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 st | 
Buljongtärning (kött) | 
 
| 200 g | 
Champinjoner (färska) | 
 
| 4 msk | 
Farinsocker | 
 
| 600 g | 
Fläskfilé | 
 
| 1 st | 
Lök (gul) | 
 
| 2 st | 
Lök (röd) | 
 
| 1 msk | 
Mjöl (potatis) | 
 
| 3 st | 
Morötter | 
 
|   | 
Olja | 
 
|   | 
Oregano (färsk) | 
 
| 2 st | 
Paprika | 
 
| 6 st | 
Potatis | 
 
| 2 dl | 
Rödvin | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 1 dl | 
Solrosfrö | 
 
| 1 st | 
Squash | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
|   | 
Timjan (färsk) | 
 
| 3 dl | 
Vatten | 
 
|   | 
Vinäger | 
 
| 2 klyfta | 
Vitlök | 
 
             
         |