
Servera till
Torkade fikon och en grönsallad.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Grillat
|
| Tidsåtgång: 30 / 120 |
| |
Marinaden
Blanda marinadens ingredienser olja, vatten, vitlök, koriander, kummin, salt, vitpeppar, gurkmeja och lökpulver. Skiva köttet i strimlor och låt det marinera i minst en timme.
Yoghurtsåsen
Blanda yoghurtsåsen. Häll upp yoghurten och rör i honung och kanel. Pressa sedan i vitlöksklyftor efter smak. Låt stå kallt.
Grilla
Grilla köttet. Koka under tiden couscousen och rör i russin i den när den är klar.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 4 portion |
Coucous |
| 600 g |
Fläskkarré |
| |
Gurkmeja |
| 4 msk |
Honung |
| |
Kanel |
| |
Koriander |
| |
Kummin |
| |
Lökpulver |
| |
Olja |
| |
Russin |
| |
Salt |
| |
Vitlök |
| |
Vitpeppar |
| 6 dl |
Yoghurt (matlagnings) |
|