
Gott till
Servera en grönsallad och drick öl till.
Tips
Färsk timjan och oregano passar bra som örtkryddor.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
| Tidsåtgång: 40 / 40 |
| |
Potatisen
Koka upp vatten med buljongtärningen i.
Skala och koka potatisen tills den nästan är klar.
Stek
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. bryn köttet så det får färg på båda sidor (ca 1 minut på varje sida). Krydda med salt och peppar. Lägg i skivad lök och paprika och stek i två minuter.
Ugnen
Häll över köttet och grönsakerna i en ugnsform. Blanda creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll i formen. Toppa med klickar av ost. In i ugnen i ca 15 minuter och 170 grader.
Stek potatisen
dela potatisen på mitten och stek den på medelvärme i ca 10 minuter, så att dne får en krispig yta. Krydda med timjan och grillkrydda.
Svampen
Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över 2 msk olja eller smör och stek i 2 -4 minuter. Stang av plattan och pressa i vitlöksklyftorna.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| |
Basilika (färsk) |
| 1 st |
Buljongtärning (kött) |
| 2 dl |
Creme fraiche |
| 600 g |
Fläskfilé |
| 1 st |
Lök (gul) |
| |
Mjuk färskost |
| 2 st |
Paprika |
| 0,8 kg |
Potatis |
| |
Salt |
| 8 tsk |
Sambal oelek |
| 0,6 l |
Svamp (kantareller) |
| |
Svartpeppar |
| 2 klyfta |
Vitlök |
|