
Servera till
Servera ris till och gratinera med timjan kvistar.
Gott till
En ljus pilsner är ett måste.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 30 / 45 |
| |
Skiva och hacka
Skär kycklingköttet i bitar. Skala och grov hacka de gula lökarna. Skär sellerin i tärningarna, hacka paprikan i grova bitar och hacka chilin fint.
Panera och stek
Blanda mjöl, cayennepeppar och salt och panera kycklingen i blandingen. Bryn sedan kycklingen i hälften av oljan och ta sedan ur dem efterhand som de blir klara.
Häll resten av oljan i grytan och ruska ner det som är kvar av mjölblandningen. Rör om tills mjölet fått en chokladbrun färg. Lägg i löken, sellerin, paprikan och chilin. Pressa i vitlöken. Rör om och bryn i ett par minuter. Lägg tillbaka kycklingköttet.
Grytan
Slå i buljongen i grytan. Tillsätt lagerblad och hälften av timjan kvistarna. Sjud grytan under ca 25 minuter.
Skär korvarna i bitar och lägg dem i grytan. Sjud ytterliggare fem minuter.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Buljongtärning (kykling) |
| 1 krm |
Cayennepeppar |
| 1 st |
Chili |
| 200 g |
Korv (kryddig) |
| 400 g |
Kyckling |
| 1 st |
Lagerblad |
| 2 st |
Lök (gul) |
| 1,5 dl |
Mjöl (vete) |
| 1,5 dl |
Olja |
| 2 st |
Paprika (grön) |
| 0,5 tsk |
Salt |
| 4 klyfta |
Selleri |
| 0,5 dl |
Timjan (färsk) |
| 1 l |
Vatten |
| 2 klyfta |
Vitlök |
|