Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Lasagne

 


Ugnstemeperatur 225°C


Gott till

Servera en grönsallad eller rårivna morötter till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 40 / 60
 

Köttfärsfyllning

Gör en köttfärssås på lök, köttfärs, krossade tomater, tomatpuré, basilika, buljongtärning, salt och svartpeppar.

Ostsåsen

Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning, var försiktig då mjölken lätt bränner sig! Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.

Varva

Häll hälften av ostsåsen på botten av en ugnsform. Lägg på ett lager av plattor som täcker bottnen. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på ett nytt lager plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på ett sista lager plattor. Häll på resten av ostsåsen och gratinera med uytterliggare lite riven ost.

Gratinera

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.

   
Mängd Ingrediens
  Basilika
2 st Buljongtärning (kött)
600 g Köttfärs (bland)
2 burk Krossade tomater
12 st Lasagneplattor
2 st Lök (gul)
4 msk Mjöl (vete)
7 dl Mjölk
3 dl Ost (riven)
  Salt
  Smör
  Svartpeppar
1 msk Tomatpuré