
Ugnstemeperatur 250ºC
Gott till
Servera med bröd och någon god grönsallad.
|
|
|
Mattyp: Förrätt
|
Typ av maträtt: Gratäng
|
| Tidsåtgång: 40 / 60 |
| |
Pilaffriset
Börja med att göra i ordning pilaffriset.
Förbered paprikorna
Dela paprikorna på längden eller skär av toppen och kärna sedan ur dem. Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Låt dem rinna av.
Köttfärsfyllning
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttfärsen, stek under omröring tills den är jämnt grynig. Blanda pilaffris, färs, salt (hälften av saltet) och smulad mejram och oregano.
Svampfyllning
Skölj svampen och skär den i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och låt vätskan koka in. Fräs svampen i fett, salta (resten av saltet) och blanda svampen med ris och persilja.
Hawaiifyllning
Skär bogköttet och ananasen i bitar. Blanda med ärtor och majs. Tillsätt örtsalt och blanda med creme fraiche.
Gratinera
Fördela fyllningarna i paprikorna. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, 250ºC, i ca 10 minuter. Om fyllningen är kall, gratinera i 15-20 minuter med 225ºC.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 4 ringar |
Ananas |
| 4 msk |
Ärtor |
| 8 msk |
Creme fraiche |
| 400 g |
Köttfärs (bland) |
| 4 msk |
Majs |
| 2 tsk |
Mejram |
| 2 tsk |
Oregano |
| 1 msk |
Örtsalt |
| 100 g |
Ost (riven) |
| 12 st |
Paprika |
| 0.5 dl |
Persilja (färsk) |
| 4 portion |
Pilaffris |
| 400 g |
Rökt bog |
| 4 krm |
Salt |
| 4 msk |
Smör |
| 300 g |
Svamp |
|