  
             
            
            
Ugnstemeperatur 250ºC
 
Gott till
Servera med bröd och någon god grönsallad.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Förrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gratäng
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 40 / 60 | 
                 
                |   |  
             
            
Pilaffriset
Börja med att göra i ordning pilaffriset.
  
Förbered paprikorna
Dela paprikorna på längden eller skär av toppen och kärna sedan ur dem. Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Låt dem rinna av.
  
Köttfärsfyllning
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttfärsen, stek under omröring tills den är jämnt grynig. Blanda pilaffris, färs, salt (hälften av saltet) och smulad mejram och oregano.
  
Svampfyllning
Skölj svampen och skär den i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och låt vätskan koka in. Fräs svampen i fett, salta (resten av saltet) och blanda svampen med ris och persilja.
  
Hawaiifyllning
Skär bogköttet och ananasen i bitar. Blanda med ärtor och majs. Tillsätt örtsalt och blanda med creme fraiche.
  
Gratinera
Fördela fyllningarna i paprikorna. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, 250ºC, i ca 10 minuter. Om fyllningen är kall, gratinera i 15-20 minuter med 225ºC.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 4 ringar | 
Ananas | 
 
| 4 msk | 
Ärtor | 
 
| 8 msk | 
Creme fraiche | 
 
| 400 g | 
Köttfärs (bland) | 
 
| 4 msk | 
Majs | 
 
| 2 tsk | 
Mejram | 
 
| 2 tsk | 
Oregano | 
 
| 1 msk | 
Örtsalt | 
 
| 100 g | 
Ost (riven) | 
 
| 12 st | 
Paprika | 
 
| 0,5 dl | 
Persilja (färsk) | 
 
| 4 portion | 
Pilaffris | 
 
| 400 g | 
Rökt bog | 
 
| 4 krm | 
Salt | 
 
| 4 msk | 
Smör | 
 
| 300 g | 
Svamp | 
 
             
         |