Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Mustig rödvinsgryta

 


Gott till

Rätten serveras med kokt potatis eller ris. Drick ett kraftigt rött vin till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 40 / 60
 

Skär och stek

Skär köttet i strimlor och fräs det i en stekgryta. Stek i omgångar så det inte bildas en massa vätska i grytan.

Tärna champinjonerna i grova bitar och stek dem i grytan.

Koka upp

Häll i vatten och rödvin i grytan och smula sönder buljongtärningarna. Lägg sedan i kryddpepparkornen och lagerbladen. Rör om och lägg sedan åter i köttet.

Låt grytan koka upp för att sedan puttra på svag värme i ca 30 minuter. Skiva under tiden purjolöken och paprikan.

Lägg i purjolöken och låt småkoka i ytterligare 10 minuter. Lägg i paprikan.

Redning

Red grytan med vetemjöl till önskad tjocklek när paprikan mjuknat, efter ca 10 minuter.

   
Mängd Ingrediens
2 st Buljongtärning (kött)
300 g Champinjoner (färska)
8 st Kryddpeppar (hela korn)
4 st Lagerblad
  Mjöl (vete)
600 g Nötkött (utan ben)
4 st Paprika
1 st Purjolök
2 dl Rödvin
8 dl Vatten