
Gott till
Rätten serveras med kokt potatis eller ris. Drick ett kraftigt rött vin till.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 40 / 60 |
| |
Skär och stek
Skär köttet i strimlor och fräs det i en stekgryta. Stek i omgångar så det inte bildas en massa vätska i grytan.
Tärna champinjonerna i grova bitar och stek dem i grytan.
Koka upp
Häll i vatten och rödvin i grytan och smula sönder buljongtärningarna. Lägg sedan i kryddpepparkornen och lagerbladen. Rör om och lägg sedan åter i köttet.
Låt grytan koka upp för att sedan puttra på svag värme i ca 30 minuter. Skiva under tiden purjolöken och paprikan.
Lägg i purjolöken och låt småkoka i ytterligare 10 minuter. Lägg i paprikan.
Redning
Red grytan med vetemjöl till önskad tjocklek när paprikan mjuknat, efter ca 10 minuter.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 2 st |
Buljongtärning (kött) |
| 300 g |
Champinjoner (färska) |
| 8 st |
Kryddpeppar (hela korn) |
| 4 st |
Lagerblad |
| |
Mjöl (vete) |
| 600 g |
Nötkött (utan ben) |
| 4 st |
Paprika |
| 1 st |
Purjolök |
| 2 dl |
Rödvin |
| 8 dl |
Vatten |
|