  
             
            
            
Gott till
Rätten serveras med kokt potatis eller ris. Drick ett kraftigt rött vin till.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 40 / 60 | 
                 
                |   |  
             
            
Skär och stek
Skär köttet i strimlor och fräs det i en stekgryta. Stek i omgångar så det inte bildas en massa vätska i grytan.
  
Tärna champinjonerna i grova bitar och stek dem i grytan.
  
Koka upp
Häll i vatten och rödvin i grytan och smula sönder buljongtärningarna. Lägg sedan i kryddpepparkornen och lagerbladen. Rör om och lägg sedan åter i köttet.
  
Låt grytan koka upp för att sedan puttra på svag värme i ca 30 minuter. Skiva under tiden purjolöken och paprikan.
  
Lägg i purjolöken och låt småkoka i ytterligare 10 minuter. Lägg i paprikan.
  
Redning
Red grytan med vetemjöl till önskad tjocklek när paprikan mjuknat, efter ca 10 minuter.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 2 st | 
Buljongtärning (kött) | 
 
| 300 g | 
Champinjoner (färska) | 
 
| 8 st | 
Kryddpeppar (hela korn) | 
 
| 4 st | 
Lagerblad | 
 
|   | 
Mjöl (vete) | 
 
| 600 g | 
Nötkött (utan ben) | 
 
| 4 st | 
Paprika | 
 
| 1 st | 
Purjolök | 
 
| 2 dl | 
Rödvin | 
 
| 8 dl | 
Vatten | 
 
             
         |