  
             
            
            
Gott till
Servera gärna en råkostsallad till.
 
Tips
Byt ut lite vatten mot grädde för en tjockare och mustigare gryta.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 60 | 
                 
                |   |  
             
            
Bryn och skiva köttet
Skiva köttet i grytbitar och bryn det sedan i en stekgryta. Hacka lök och kantareller i grova bitar och bryn även dem.
  
Puttra
Lägg tillbaka köttet i grytan och fyll på med vatten efter behag (så det täcker köttet brukar bli bra). lägg i kryddorna, rör om och låt koka upp. Låt sedan grytan puttra tills köttet är mört.
  
Rätten serveras givetvis med kokta potatisar.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
|   | 
Enbär (krossade) | 
 
|   | 
Kryddpeppar (hela korn) | 
 
| 4 st | 
Lagerblad | 
 
| 4 msk | 
Lingon (rårörda) | 
 
|   | 
Lök (gul) | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 240 g | 
Svamp (kantareller) | 
 
|   | 
Vatten | 
 
| 600 g | 
Viltkött | 
 
             
         |