Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Viltgryta

 


Gott till

Servera gärna en råkostsallad till.

Tips

Byt ut lite vatten mot grädde för en tjockare och mustigare gryta.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 60
 

Bryn och skiva köttet

Skiva köttet i grytbitar och bryn det sedan i en stekgryta. Hacka lök och kantareller i grova bitar och bryn även dem.

Puttra

Lägg tillbaka köttet i grytan och fyll på med vatten efter behag (så det täcker köttet brukar bli bra). lägg i kryddorna, rör om och låt koka upp. Låt sedan grytan puttra tills köttet är mört.

Rätten serveras givetvis med kokta potatisar.

   
Mängd Ingrediens
  Enbär (krossade)
  Kryddpeppar (hela korn)
4 st Lagerblad
4 msk Lingon (rårörda)
  Lök (gul)
  Salt
240 g Svamp (kantareller)
  Vatten
600 g Viltkött