
Gott till
Servera gärna en råkostsallad till.
Tips
Byt ut lite vatten mot grädde för en tjockare och mustigare gryta.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 30 / 60 |
| |
Bryn och skiva köttet
Skiva köttet i grytbitar och bryn det sedan i en stekgryta. Hacka lök och kantareller i grova bitar och bryn även dem.
Puttra
Lägg tillbaka köttet i grytan och fyll på med vatten efter behag (så det täcker köttet brukar bli bra). lägg i kryddorna, rör om och låt koka upp. Låt sedan grytan puttra tills köttet är mört.
Rätten serveras givetvis med kokta potatisar.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| |
Enbär (krossade) |
| |
Kryddpeppar (hela korn) |
| 4 st |
Lagerblad |
| 4 msk |
Lingon (rårörda) |
| |
Lök (gul) |
| |
Salt |
| 240 g |
Svamp (kantareller) |
| |
Vatten |
| 600 g |
Viltkött |
|