Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Sherrydoftande champinjonsoppa

 


Servera till

avnjutes med rött vin, samt ostkex.
   
Mattyp: Förrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 30 / 30
 

Gör så här

Skala och finhacka lök och selleri. Bryn i en kastrull och fräs sellerin och lök. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka.

Koka

Rensa och skiva champinjonerna. Bryn i smör. Blanda sedan ner i soppan. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka i ca 10 min.

Avslutning

Tillsätt sherry och smaka av med salt och vitpeppar. Strö över några persiljeblad.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (vegetabilisk)
400 g Champinjoner (färska)
2 dl Grädde (visp)
1 st Lök (gul)
2 msk Mjöl (vete)
2 dl Mjölk
25 g Rotselleri
1 msk Sherry
6 dl Vatten