
Tips
Hacka en vitlöksklyfta per portion och rör ned i salladen för extra sting.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Sallad
|
| Tidsåtgång: 30 / 50 |
| |
Potatis, morötter och ägg
Skala potatisen och morötterna och koka upp vatten och lägg i potatisen. Lägg i morötterna på slutet så det blir halvmjuka. Skölj sedan snabbt under kallt vatten.
Hårdkoka äggen.
Tärna
När morötterna och potatisen svalnat, tärna dem och lägg dem i en stor skål. Ringla över lite vitvinsvinäger, olivolja, och peppar, rör om och låt stå några minuter.
Blanda
Tillsätt ärtorna, låt tonfisken rinna av och fördela den i skålen, hacka äggen och lägg i salladen.
Tärna oliverna och lägg i salladsblandningen. Tillsätt vid behov lite mer olivolja, vitvinsvinäger och peppar och rör om.
Blanda till sist ner majonnäsen i salladen och garnera med den inlagda paprikan.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 8 st |
Ägg |
| 400 g |
Ärtor |
| 4 dl |
Majonäs |
| 8 st |
Morötter |
| 200 g |
Oliver (svarta) |
| |
Olivolja |
| |
Paprika (inlagd) |
| 16 st |
Potatis |
| 4 burk |
Tonfisk |
| |
Vitpeppar |
| |
Vitvinsvinäger |
|