Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Svamp och fetaost fyllda oxjärpar

 


Gott till

Kokt potatis serveras givetvis till och en löksås görs på stekskyn.

Tips

Blanda i lite dragon och oreganon i färsen.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Färs
Tidsåtgång: 10 / 20
 

Färsen

Blanda färsen enligt grundreceptet , men byt ut blandfärsen mot oxfärs.

Förbered tillbehör

Hacka champinjoner och dela fetaosten i bitar om den inte redan är det.

Forma järparna

Dela färsen i så många delar som du vill göra biffar. Rulla delarna till runda bollar och platta sedan ut dem till en hamburgerform. lägg på champinjoner och fetaost. Vik färsen dubbel och täta kanterna.

Stek

Stek järparna på medelstark värme tills de blir så genomstekta som du föredrar.

   
Mängd Ingrediens
4 portion Köttfärs (grundrecept)
8 st Champinjoner (färska)
160 g Ost (feta)