Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Kantarellrostbiff

 


Gott till

Server morötter till och drick ett kraftigt rött vin.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Stekt
Tidsåtgång: 20 / 20
 

Gör så här

Värm upp olja eller margarin i en stekpanna när ugnspotatisen börjar bli klar.

Förbered

Skala, skiva och grovhacka löken. Grov hacka kantarellerna.

Stek

Stek rostbiff så den får färg på båda sidor. Krydda den med salt och svartpeppar. Lägg i lök och svamp i stekpannan och salta och peppra lite till. Sänk värmen på stekpannan.

Sås

Gör bernaisesåsen under tiden rostbiff, kantareller och lök steker ihop sig.

   
Mängd Ingrediens
4 portion Bernaisesås
2 st Lök (gul)
600 g Nötkött (rostbiff)
4 portion Potatis
  Salt
  Smör
400 g Svamp (kantareller)
  Svartpeppar