
Server till
Pasta.
Tips
Byt ut redningen mot creme fraiche för en festligare och flottigare variant.
Gott till
Servera en grönsallad till och drick ett vin av valfri färg.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 40 / 40 |
| |
Hacka och bryn
Värm upp olja i en gryta, dela under tiden champinjonerna i stora bitar och skiva och grovhacka löken. Bryn champinjoner, lök och kycklingfiléerna. Krydda med svartpeppar.
Koka ihop
Häll i vattnet och låt koka upp. krydda med dragon och dijonsenap. Pressa i vitlöken och färgsätt med soja. Låt sedan gryta koka ihop.
Avslutning
Gör såsen tjockare med en mjölredning. Rör sedan i grovt rivna färska basilika blad och garnera med persilja. Bon apetit.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 2 paket |
Bacon |
| |
Basilika (färsk) |
| 200 g |
Champinjoner (färska) |
| |
Dragon |
| 6 st |
Kyckling (filé) |
| 2 st |
Lök (gul) |
| |
Mjöl (vete) |
| |
Olja |
| |
Persilja (färsk) |
| 4 msk |
Senap (dijon) |
| |
Soja (kinesisk) |
| |
Svartpeppar |
| 2 l |
Vatten |
| 4 klyfta |
Vitlök |
|