  
             
            
            
Gott till
Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, kall matlagningsyoghurt och gärna lime- eller citron klyftor.
 
Vitt vin och vitlöksbröd står även de på bordet.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 60 | 
                 
                |   |  
             
            
Förberedelser
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna.
  
Fräs
Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn sedan  köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, farinsocker, salt och stött koriander.
  
Koka
Låt grytan koka under lock i ca 5min (Hit kan grytan förberedas).
  
Avslutning
Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i ca 3 min. Garnera gärna med färsk koriander.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 msk | 
Farinsocker | 
 
| 1 st | 
Koriander (hel) | 
 
| 1 burk | 
Krossade tomater | 
 
| 2 st | 
Lök (röd) | 
 
| 400 g | 
Lövbiff | 
 
| 1 msk | 
Mjöl (vete) | 
 
| 2 st | 
Paprika | 
 
| 1 tsk | 
Salt | 
 
| 1 tsk | 
Sambal oelek | 
 
| 2 klyfta | 
Vitlök | 
 
| 2 dl | 
Yoghurt (matlagnings) | 
 
             
         |