Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Chiligryta

 


Gott till

Servera med ugnsstekt potatis i tjocka skivor, kall matlagningsyoghurt och gärna lime- eller citron klyftor.

Vitt vin och vitlöksbröd står även de på bordet.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 60
 

Förberedelser

Skär köttet i tunna strimlor. Skala och strimla både röd- och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna.

Fräs

Fräs först lök och paprikor i smör i en stor stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn sedan köttet och lägg över det i grytan. Tillsätt tomatkross, sambal olek, farinsocker, salt och stött koriander.

Koka

Låt grytan koka under lock i ca 5min (Hit kan grytan förberedas).

Avslutning

Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten. Rör ner det i grytan. Låt koka i ca 3 min. Garnera gärna med färsk koriander.

   
Mängd Ingrediens
1 msk Farinsocker
1 st Koriander (hel)
1 burk Krossade tomater
2 st Lök (röd)
400 g Lövbiff
1 msk Mjöl (vete)
2 st Paprika
1 tsk Salt
1 tsk Sambal oelek
2 klyfta Vitlök
2 dl Yoghurt (matlagnings)