  
             
            
            
Gott till
Ät ett grovt rågbröd till.
 
Tips
Du kan dryga upp soppan med lite rotfrukter, tex potatis eller kålrot. Dessa bör då hackas i små bitar eller förkokas för sig.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Soppa
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 20 / 20 | 
                 
                |   |  
             
            
Stek köttfärsen
Stek färsen, krydda den lätt med salt och ordentligt med svartpeppar.
  
Förbered paprika och kål
Skiva och strimla paprikan och vitkålen.
  
Grytan
Häll över färsen i en gryta, tillsätt vattnet, lagerblad, buljongtärningar, senap, tomatpuré och lägg i paprikan och vitkålen. Låt koka i ca 10 minuter.
  
Slutkläm
Smaka av med soja och svartpeppar. Strö persilja över soppan och avnjut.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 4 st | 
Buljongtärning (kött) | 
 
| 600 g | 
Köttfärs (nöt) | 
 
| 4 blad | 
Lagerblad | 
 
| 2 st | 
Paprika (grön) | 
 
| 2 st | 
Paprika (röd) | 
 
|   | 
Persilja (färsk) | 
 
| 1 st | 
Purjolök | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 4 msk | 
Senap | 
 
|   | 
Soja (kinesisk) | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
| 4 msk | 
Tomatpuré | 
 
| 2 l | 
Vatten | 
 
| 8 dl | 
Vitkål | 
 
             
         |