Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Mexikansk moussaka

 


Ugnstemeperatur 175°C


Tips

För att förhöja rätten både smakmässigt och flottmässigt kan du servera creme fraiche som spätts ut med vatten bredvid, vilken hälls över rätten efter behag.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gratäng
Tidsåtgång: 30 / 120
 

Stek köttfärsen

Stek köttfärsen och krydda den stark med salt, svartpeppar, chilipeppar och cayennepeppar. Pressa i hälften av vitlöken.

Förbered potatisen

Skala och skiva potatisen, lägg skivorna i en bunke. Häll i olja, pressa i resten av vitlöken och krydda med salt, curry och svartpeppar. Blanda sedan om potatisen.

Varva

Tag fram en ugnsform och varva två omgångar med lager av köttfärs, lök, majs och potatis i den nämnda ordningen.

In i ugnen

Ställ in i ugnen på 175 grader tills potatisen blir mjuk, vilket tar 1 - 1½ timme, skydda eventuellt det översta laget med folie i slutet för att hindra att det blir bränt.

   
Mängd Ingrediens
  Cayennepeppar
  Chili (pulver)
  Curry
600 g Köttfärs (bland)
2 st Lök (gul)
400 g Majs
  Olja
0.8 kg Potatis
  Salt
  Svartpeppar
4 klyfta Vitlök