  
             
            
            
Utseendetips
Garnera med ett par citronklyftor och grovt hackad persilja.
 
Smaktips
Häll i lite vitvinsvinäger om du vill få en syrligare karaktär på salladen, alternativt dubbla mängden citron.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Sallad
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 35 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Sätt potatisen på kokning. Rör ihop filmjölk, majonnäs, salt, svartpeppar, kummin och kyndel. Ställ sedan in dressingen i kylen.
  
Salladen
Hårdkoka äggen. Riv den grillade kycklingen i bitar. Hacka löken i grova bitar. Skiva oliverna och hacka gurkan i grova bitar. Rör ihop ingredienserna i en bunke.
  
Blanda
Häll ut vattnet från potatisen och låt den svalna, gör det samma med äggen när de är klara. Koka ärterna. Skiva potatisen och hacka äggen i grova bitar. Blanda ner ägg och potatis i bunken och pressa citronerna över.
  
Avslutning
Häll av vattnet från ärterna och häll i dem i bunken. Blanda allt försiktigt så det inte blir en geggig mos av det.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 4 st | 
Ägg | 
 
| 3 dl | 
Ärtor | 
 
| 2 st | 
Citron (saft) | 
 
| 3 dl | 
Filmjölk | 
 
| 2 dl | 
Gurka (inlaggd) | 
 
|   | 
Kummin | 
 
| 6 st | 
Kyckling (lår) | 
 
|   | 
Kyndel | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 1 dl | 
Majonäs | 
 
| 2 dl | 
Oliver (svarta) | 
 
| 0,8 kg | 
Potatis | 
 
|   | 
Salt | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
| 4 klyfta | 
Vitlök | 
 
             
         |