  
             
            
            
Ugnstemeperatur 175°C
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gratäng
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 15 / 70 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Gör potatismoset och värm upp ugnen till 175 grader.
  
Fisken
Lägg fisken centrerad i en ugnsform och klicka på potatismoset runt omkring. Salta och peppra fisken efter smak.
  
Gratinera
Skiva tomaterna och löken i klyftor och lägg utom dom på potatismoset. Kläck äggen över fisken och krydda med salt, curry, paprikapulver och basilika.
  
In i ugnen
Sätt in fiskgratängen i mitten av ugnen och låt den stå där tills äggen stelnat, ca 15 minuter. Skala och skiva morötterna i stänger. Ta sedan ut formen och lägg morötterna över fisken och äggen. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 45 minuter.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 2 st | 
Ägg | 
 
|   | 
Basilika | 
 
|   | 
Curry | 
 
| 600 g | 
Fiskfilé av vit fisk | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 6 st | 
Morötter | 
 
|   | 
Paprikapulver | 
 
| 4 portion | 
Potatismos | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 2 st | 
Tomat | 
 
|   | 
Vitpeppar | 
 
             
         |