  
             
            
            
Ugnstemperatur 225°C
 
Gott till
Servera pajen med en lyxig vaniljglass och ett par jordgubbar.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Efterrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Paj
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 15 / 45 | 
                 
                |   |  
             
            
Röran
Skölj och dela rabarbern i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg bären i en pajform. Blanda 60% av sockret och potatismjöl och strö över bären.
  
Pajdegen
Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål. Finfördela matfettet i skålen och blanda det till en smuldeg. Strö degen över bären.
  
Grädda
grädda i 225 grader tills pajen blir gyllenbrun, 20-30min.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 3 dl | 
Havregryn | 
 
| 480 g | 
Jordgubbar | 
 
| 2 msk | 
Mjöl (potatis) | 
 
| 3 dl | 
Mjöl (vete) | 
 
| 600 g | 
Rabarber | 
 
| 200 g | 
Smör | 
 
| 2,5 dl | 
Socker | 
 
             
         |