
Ugnstemperatur 225°C
Gott till
Servera pajen med en lyxig vaniljglass och ett par jordgubbar.
|
|
|
Mattyp: Efterrätt
|
Typ av maträtt: Paj
|
| Tidsåtgång: 15 / 45 |
| |
Röran
Skölj och dela rabarbern i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg bären i en pajform. Blanda 60% av sockret och potatismjöl och strö över bären.
Pajdegen
Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål. Finfördela matfettet i skålen och blanda det till en smuldeg. Strö degen över bären.
Grädda
grädda i 225 grader tills pajen blir gyllenbrun, 20-30min.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 3 dl |
Havregryn |
| 480 g |
Jordgubbar |
| 2 msk |
Mjöl (potatis) |
| 3 dl |
Mjöl (vete) |
| 600 g |
Rabarber |
| 200 g |
Smör |
| 2.5 dl |
Socker |
|