
Servera till
Servera ris eller pasta till.
Tips
Släng en skvätt kinesisk soja över rätten och riv parmesan ost på toppen.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Wok
|
| Tidsåtgång: 15 / 15 |
| |
Förbered
Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar och skiva oliverna.
Woka
Värm en wokpanna med olivolja i. Lägg i kycklingen när pannan är varm, krydda med citronpeppar och salt. Tänk på att vara sparsam med saltet då oliverna ger sälta. Lägg i oliverna efter ett par minuter.
Slutkläm
pressa i vitlöken med en press och rör i tomatpurén. Krydda med basilika och mejram. Rätten är klar när kycklingen är genomstekt.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| |
Basilika |
| |
Citronpeppar |
| 6 st |
Kyckling (filé) |
| |
Mejram |
| 2 dl |
Oliver (svarta) |
| |
Olivolja |
| |
Salt |
| 12 msk |
Tomatpuré |
| 4 klyfta |
Vitlök |
|