Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Oliv och kycklingwok

 


Servera till

Servera ris eller pasta till.

Tips

Släng en skvätt kinesisk soja över rätten och riv parmesan ost på toppen.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Wok
Tidsåtgång: 15 / 15
 

Förbered

Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar och skiva oliverna.

Woka

Värm en wokpanna med olivolja i. Lägg i kycklingen när pannan är varm, krydda med citronpeppar och salt. Tänk på att vara sparsam med saltet då oliverna ger sälta. Lägg i oliverna efter ett par minuter.

Slutkläm

pressa i vitlöken med en press och rör i tomatpurén. Krydda med basilika och mejram. Rätten är klar när kycklingen är genomstekt.

   
Mängd Ingrediens
  Basilika
  Citronpeppar
6 st Kyckling (filé)
  Mejram
2 dl Oliver (svarta)
  Olivolja
  Salt
12 msk Tomatpuré
4 klyfta Vitlök