
Tips
Passar utmärkt att äta kall.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
| Tidsåtgång: 10 / 15 |
| |
Förbered
Koka äggen efter behag. Lägg kikärter, kummin, salt, hackad lök, olja, vitlöksklyftor och vatten i en kastrull och koka tills kikärterna är mjuka (Lägg kikärterna i blöt i minst 6 timmar innan om de är torkade).
Blanda
Hacka tomater, ägg och persilja. När kikärterna är färdigkokta, rör ihop alla ingredienser utom persilja och brödbitar.
Servera
Servera i en djup tallrik och strö persiljan och brödbitarna ovanpå.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 4 st |
Ägg |
| |
Chili (pulver) |
| 1 st |
Citron (saft) |
| |
Gurkmeja |
| 200 g |
Kikärter (torkade) |
| 1 tsk |
Kummin |
| 2 st |
Lök (gul) |
| |
Olja |
| |
Persilja (färsk) |
| |
Salt |
| 4 st |
Tomat |
| 4 burk |
Tonfisk |
| |
Vatten |
| 4 klyfta |
Vitlök |
|