  
             
            
            
Tänk på!
I rätter med kål och färs kan det hända att färsen får en rosaaktig nyans, vilket är helt ofarligt.
 
Gott till
Servera med kokt potatis, lingon och knäckebröd.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Pudding
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 15 / 90 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered kålen
Hacka kålen i stora bitar. Koka den sedan i ca 5 minuter och häll sedan av kokvattnet.
  
Blanda färsen
Blanda färsen först med salt, sedan med ägg, peppar, soja, vatten och örtkryddorna.
  
In i ugnen
Blanda färsblandningen och kålen och bred ut det på en ugnslågpanna. Sätt in pannan i mitten av ugnen vid 250 graders temperatur och sänk sedan värmen omgående till 200 grader. Låt grädda i ca 1 timme.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 2 st | 
Ägg | 
 
| 600 g | 
Köttfärs (bland) | 
 
| 0,33 msk | 
Mejram | 
 
| 0,33 msk | 
Oregano | 
 
| 0,6 msk | 
Salt | 
 
| 1 msk | 
Soja (kinesisk) | 
 
| 2 dl | 
Vatten | 
 
| 1 kg | 
Vitkål | 
 
| 0,66 msk | 
Vitpeppar | 
 
             
         |