  
             
            
            
Gott till
Servera en råkost sallad till.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 75 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered köttet
Skiva köttet och slå sedan ut det i tunna skivor med en hammare. Stek köttet ljusbrunt i en gryta i omgångar på inte allt för högvärme och peppra och salta det. Lägg av bitarna efterhand som de blir klara. Skala och skiva undertiden potatisen och löken.
  
Grytan
Stek löken lätt i grytan och häll sedan i ölen och smula i buljongtärningen. Fortsätt sedan med att lägga i potatisen och köttet. Koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk och köttet är mört, ca 45 minuter.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 st | 
Buljongtärning (kött) | 
 
| 4 st | 
Lök (gul) | 
 
| 500 g | 
Nötkött (utan ben) | 
 
| 4 dl | 
Öl (mörk) | 
 
| 2 msk | 
Olja | 
 
| 1 kg | 
Potatis | 
 
|   | 
Salt | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
             
         |