
Gott till
Servera en råkost sallad till.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 30 / 75 |
| |
Förbered köttet
Skiva köttet och slå sedan ut det i tunna skivor med en hammare. Stek köttet ljusbrunt i en gryta i omgångar på inte allt för högvärme och peppra och salta det. Lägg av bitarna efterhand som de blir klara. Skala och skiva undertiden potatisen och löken.
Grytan
Stek löken lätt i grytan och häll sedan i ölen och smula i buljongtärningen. Fortsätt sedan med att lägga i potatisen och köttet. Koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk och köttet är mört, ca 45 minuter.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Buljongtärning (kött) |
| 4 st |
Lök (gul) |
| 500 g |
Nötkött (utan ben) |
| 4 dl |
Öl (mörk) |
| 2 msk |
Olja |
| 1 kg |
Potatis |
| |
Salt |
| |
Svartpeppar |
|