Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Chili con carne

 


Gott till

Ett ljust bröd till är ett måste och öl passar farligt bra som dryck.

Utdrygning

Om du vill att rätten skall räcka till fler portioner kan du koka ris till den.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 15 / 60
 

Gör så här

Skiva och hacka löken i stora bitar. Fräs den sedan i en gryta och lägg i nötfärsen. Krydda med salt och svartpeppar, stek till färsen fått färg.

Häll i bönorna, de krossade tomaterna, majsen och oljan. Låt puttra i minst 45 minuter. Skiva och hacka gurkan i stora bitar under tiden.

Smaksätt med cayennepeppar, chilipulver och vinäger efter smak. Rör i gurkan och låt puttra ett par minuter till.

   
Mängd Ingrediens
2 burk Bönor (vita)
  Cayennepeppar
  Chili (pulver)
0.5 st Gurka
600 g Köttfärs (nöt)
2 burk Krossade tomater
2 st Lök (gul)
300 g Majs
2 msk Olja
  Salt
  Svartpeppar
  Vitvinsvinäger