
Gott till
Bröd och senap är ett måste till och pannkakor är en klassiker.
Tips
För en mustiggare soppa kan du även lägga i en bit ingefära och buljongtärningar istället för salt efter smak.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
| Tidsåtgång: 15 / 80 |
| |
Förberedelser
Blötlägg ärtorna när du går och lägger dig dagen innan du skall laga ärtsoppan. I värsta fall kan du göra blötläggningen ca 6 timmar före koket.
Gör så här
Koka upp ärtorna med vattnet. Lägg i köttbiten och hackad lök. Låt koka tills ärtorna är mjuka, vilket tar runt en timme. Smaksätt med mejram, timjan och salt. Ta sedan upp köttet och skär det i avlånga tärningar och lägg tillbaka det i soppan.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 500 g |
Ärtor (gula) |
| 2 st |
Lök (gul) |
| 1.5 tsk |
Mejram |
| 1 tsk |
Salt |
| 400 g |
Sidfläsk (rimmat) |
| 1.5 tsk |
Timjan |
| 1.5 l |
Vatten |
|