  
             
            
            
Gott till
Bröd och senap är ett måste till och pannkakor är en klassiker.
 
Tips
För en mustiggare soppa kan du även lägga i en bit ingefära och buljongtärningar istället för salt efter smak.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Soppa
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 15 / 80 | 
                 
                |   |  
             
            
Förberedelser
Blötlägg ärtorna när du går och lägger dig dagen innan du skall laga ärtsoppan. I värsta fall kan du göra blötläggningen ca 6 timmar före koket.
  
Gör så här
Koka upp ärtorna med vattnet. Lägg i köttbiten och hackad lök. Låt koka tills ärtorna är mjuka, vilket tar runt en timme. Smaksätt med mejram, timjan och salt. Ta sedan upp köttet och skär det i avlånga tärningar och lägg tillbaka det i soppan.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 500 g | 
Ärtor (gula) | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 1,5 tsk | 
Mejram | 
 
| 1 tsk | 
Salt | 
 
| 400 g | 
Sidfläsk (rimmat) | 
 
| 1,5 tsk | 
Timjan | 
 
| 1,5 l | 
Vatten | 
 
             
         |