
Gott till
Soppan serveras med ett mustigt bröd och riven parmesanost på toppen av soppan är mumms.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
| Tidsåtgång: 20 / 30 |
| |
Förberedelse
Börja med att hacka lök, strimla rotfrukterna och tärna köttet. Fräs sedan köttet i en gryta.
Koka upp
Häll i vatten och tillsätt lök, rotfrukter, buljongtärningar, tomatpuré, paprikapulver, basilika, mejram, pressad vitlök och koka upp.
Pastan och avslutning
Tillsätt pastan och låt soppan koka i ca 6-7 minuter (beroende på din pasta). Rör om då och då. Tillsätt ärtorna mot slutet av kokningen. Smaka av med salt och peppar.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 2 dl |
Ärtor |
| 2 tsk |
Basilika |
| 4 st |
Buljongtärning (kött) |
| 200 g |
Kålrot |
| 200 g |
Kassler |
| 2 st |
Lök (gul) |
| 2 tsk |
Mejram |
| 2 st |
Morötter |
| 4 portion |
Pasta |
| 200 g |
Selleri |
| 4 msk |
Tomatpuré |
| 2 l |
Vatten |
| 4 klyfta |
Vitlök |
|