Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Minestronesoppa

 


Gott till

Soppan serveras med ett mustigt bröd och riven parmesanost på toppen av soppan är mumms.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 20 / 30
 

Förberedelse

Börja med att hacka lök, strimla rotfrukterna och tärna köttet. Fräs sedan köttet i en gryta.

Koka upp

Häll i vatten och tillsätt lök, rotfrukter, buljongtärningar, tomatpuré, paprikapulver, basilika, mejram, pressad vitlök och koka upp.

Pastan och avslutning

Tillsätt pastan och låt soppan koka i ca 6-7 minuter (beroende på din pasta). Rör om då och då. Tillsätt ärtorna mot slutet av kokningen. Smaka av med salt och peppar.

   
Mängd Ingrediens
2 dl Ärtor
2 tsk Basilika
4 st Buljongtärning (kött)
200 g Kålrot
200 g Kassler
2 st Lök (gul)
2 tsk Mejram
2 st Morötter
4 portion Pasta
200 g Selleri
4 msk Tomatpuré
2 l Vatten
4 klyfta Vitlök