Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Levergryta med svamp och lök

 


Servera till

Kokt potatis, rårivna morötter och gelé eller lingonsylt.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Gryta
Tidsåtgång: 30 / 40
 

Förbered lever

Skär bort eventuella hinnor och blodådror på levern och strimla den sedan. Bryn leverstrimlorna och salta och peppra dem.

Förbered svamp och lök

Skiva svampen och fräs den sedan i 5-10 minuter, tillsätt sedan skivad lök och låt det sedan fräsa i några minuter till. Häll levern, med sin steksky i grytan.

Tillaga

Häll vatten och grädde i gryta och koka upp. Låt koka i 3-5 minuter och häll mot slutet i mjölredningen. Krydda avslutningsvis med dragon och tillsätt soja för att ge lite färg. Krydda med mer salt och svartpeppar om det behövs.

   
Mängd Ingrediens
400 g Champinjoner (färska)
2 tsk Dragon
2 dl Grädde (matlagnings)
400 g Lever (gris)
4 st Lök (gul)
6 msk Mjöl (vete)
1 tsk Salt
2 tsk Soja (kinesisk)
  Svartpeppar
4 dl Vatten