Gott till
Rostade vitlöksbröd eller fransbröd. Givetvis ett vitt vin att dricka till.
 
Förvaring
Soppan serveras helst omedelbart. Lämpar sig inte för frysning.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Soppa
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 25 / 50 | 
                 
                |   |  
             
            
Börja med fisken
Ta bort skinn och ben från fisken och skär den i bitar. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt lök och vitlök och koka under omröring i 8 minuter tills löken är mjuk men inte brun.
  
Halvtid
Rör ner tomaterna och tomatpurén. Koka under omröring ytterliggare 2-3 minuter tills tomaterna är mjuka. rör ner gurkan och hälften av kapris och oliver.
  
Slutspurten
Lägg fisken i grytan och häll på och krydda efter smak. Koka upp sakta, sänk värmen och sjud 10-12 minuter eller tills fisken är precis färdig. Rör ner basilika och persilja. Tillsätt resten av kapris och oliver och servera.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 0,5 dl | 
Färsk basilika | 
 
| 1 dl | 
Färsk persilja | 
 
| 5 dl | 
Fiskbuljong | 
 
| 600 g | 
Fiskfilé av vit fisk | 
 
| 1 dl | 
Inlagd gurka | 
 
| 1 msk | 
Kapris | 
 
| 2 st | 
Lagerblad | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 0,5 dl | 
Olivolja | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 8 st | 
Svarta oliver | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
| 4 st | 
Tomat | 
 
| 2 msk | 
Tomatpuré | 
 
| 2 klyfta | 
Vitlök | 
 
| 2 dl | 
Vitt vin | 
 
             
         |