Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Ost och skinkpaj

 


Gott till

Servera en grönsallad med majs till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Paj
Tidsåtgång: 30 / 70
 

Pajdegen

Blanda vetemjöl, smör och vatten till en deg. Låt degen vila i kyl ca 30 min. Platta ut degen i pajform och grädda 10 min, 225 grader.

Fyllningen

Hacka purjolök och skinka. Fräs upp i stekpanna. Blanda ägg, grädde, mjölk och slutligen ost. Blanda sedan i den frästa purjolöken och skinkan. Salta och peppra.

Grädda

Häll i fyllningen i pajformen. In i ugnen i ca 20-30 min, tills fyllningen stelnat.

   
Mängd Ingrediens
4 st Ägg
2 dl Grädde (matlagnings)
2 dl Mjöl (vete)
2 dl Mjölk
2 dl Ost (riven)
1 st Purjolök
300 g Skinka (rökt)
100 g Smör
1 msk Vatten