  
             
            
            
Gott till
Servera en grönsallad med majs till.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Paj
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 70 | 
                 
                |   |  
             
            
Pajdegen
Blanda vetemjöl, smör och vatten till en deg. Låt degen vila i kyl ca 30 min. Platta ut degen i pajform och grädda 10 min, 225 grader.
  
Fyllningen
Hacka purjolök och skinka. Fräs upp i stekpanna. Blanda ägg, grädde, mjölk och slutligen ost. Blanda sedan i den frästa purjolöken och skinkan. Salta och peppra.
  
Grädda
Häll i fyllningen i pajformen. In i ugnen i ca 20-30 min, tills fyllningen stelnat.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 4 st | 
Ägg | 
 
| 2 dl | 
Grädde (matlagnings) | 
 
| 2 dl | 
Mjöl (vete) | 
 
| 2 dl | 
Mjölk | 
 
| 2 dl | 
Ost (riven) | 
 
| 1 st | 
Purjolök | 
 
| 300 g | 
Skinka (rökt) | 
 
| 100 g | 
Smör | 
 
| 1 msk | 
Vatten | 
 
             
         |