
Gott till
Servera en grönsallad med majs till.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Paj
|
| Tidsåtgång: 30 / 70 |
| |
Pajdegen
Blanda vetemjöl, smör och vatten till en deg. Låt degen vila i kyl ca 30 min. Platta ut degen i pajform och grädda 10 min, 225 grader.
Fyllningen
Hacka purjolök och skinka. Fräs upp i stekpanna. Blanda ägg, grädde, mjölk och slutligen ost. Blanda sedan i den frästa purjolöken och skinkan. Salta och peppra.
Grädda
Häll i fyllningen i pajformen. In i ugnen i ca 20-30 min, tills fyllningen stelnat.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 4 st |
Ägg |
| 2 dl |
Grädde (matlagnings) |
| 2 dl |
Mjöl (vete) |
| 2 dl |
Mjölk |
| 2 dl |
Ost (riven) |
| 1 st |
Purjolök |
| 300 g |
Skinka (rökt) |
| 100 g |
Smör |
| 1 msk |
Vatten |
|