  
             
            
            
Ugnstemeperatur 250°C
 
Gott toll
Servera med sallad.
 
Tips
Om du gillar kött så blir svampröran extra god med lite skinka.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Pizza
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 90 | 
                 
                |   |  
             
            
Blanda degen
Smula jästen. Värm vattnet till 37 grader. Rör sedan ut jäst med vattnet. Blanda i olja och salt. Häll sedan ner mjöl, lite i taget, och knåda tills det blir en deg. Låt jäsa i ca 1h.
  
Fyllningen
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök, skiva svamp och fräs i smör. 
Blanda Kesella, tomatpuré och tacokryddor.
  
Pizzan
Kavla ut degen till runda pizzor. Bred ut kesellablandningen på pizzorna men lämna en ca 2 cm bred degkant. Lägg svampröran som en sträng på mitten. Strö ost ovanpå svampen. Vik ihop pizzan och nyp ihop degskarven. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 600 g | 
Champinjoner (färska) | 
 
| 50 g | 
Jäst | 
 
| 3 dl | 
Kesella | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 9 dl | 
Mjöl (vete) | 
 
| 4 msk | 
Olja | 
 
| 8 dl | 
Ost (riven) | 
 
| 2 tsk | 
Taco kryddmix | 
 
| 4 msk | 
Tomatpuré | 
 
| 3 dl | 
Vatten | 
 
             
         |