Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Hamburgare

 


Tips

Grilla hamburgarna istället för att steka dom. Rör i lite krossade enbär och någon örtkrydda för att ge hamburgaren lite viltsmak. Älgfärs är också väldigt gott till hamburgare.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Grillat
Tidsåtgång: 15 / 15
 

Blanda färsen

Lägg färsen i en bunke och blanda den med salt och peppar. Skiva gurka, lök och tomat.

Skapa hamburgarna

Dela färsen i så många hamburgare du vill göra. Rulla delarna till runda bullar och pressa sedan ut dom till hamburgare.

Stek eller grilla

Stek eller grilla hamburgarna, tills de är så genomstekta som du vill ha dom (ett par minuter på varje sida).

Bygg

Lägg hamburgarna tillsammans med tillbehören i ett hamburgerbröd.

   
Mängd Ingrediens
4 st Hamburgerbröd
0,5 st Gurka
  Hamburgerdressing
  Ketchup
600 g Köttfärs (nöt)
1 st Lök (gul)
4 krm Salt
  Svartpeppar
2 st Tomat