Gott till
Servera med pitabröd.
Tips
Servera med pitabröd. Kan ätas både varm och kall, utmärkt utflyktsmat.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 15 / 20 |
| |
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan tills den blir mjuk utan att få färg. Lägg i bönor och koka dem nästan mjuka, ca 5 minuter. Blanda ner krossade tomater och hela krossade vitlöksklyftor. Salta efter smak och låt koka ihop ca 10 minuter.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 600 g |
Bönor (gröna) |
| 2 burk |
Krossade tomater |
| 2 st |
Lök (gul) |
| 6 msk |
Olja |
| 2 tsk |
Salt |
| 8 klyfta |
Vitlök |
|