Gott till
Servera med pitabröd.
 
Tips
Servera med pitabröd. Kan ätas både varm och kall, utmärkt utflyktsmat.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 15 / 20 | 
                 
                |   |  
             
            
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan tills den blir mjuk utan att få färg. Lägg i bönor och koka dem nästan mjuka, ca 5 minuter. Blanda ner krossade tomater och hela krossade vitlöksklyftor. Salta efter smak och låt koka ihop ca 10 minuter.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 600 g | 
Bönor (gröna) | 
 
| 2 burk | 
Krossade tomater | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 6 msk | 
Olja | 
 
| 2 tsk | 
Salt | 
 
| 8 klyfta | 
Vitlök | 
 
             
         |