  
             
            
            
Ugnstemeperatur 225°C
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gratäng
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 20 / 50 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och morötterna, hacka respektive riv dem sedan. Blanda ner lök och morötter med krossade tomater i en kastrull och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  
Ugnsformen
Smörj en ugnsform och varva sedan 3 lager med plattor, sås, keso och spenat. Strö osten på toppen.
  
Gratinera
Låt lasagnen tillagas i ca 30 minuter i ugnen. Se till den så osten inte bränns för mycket.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 3 dl | 
Keso | 
 
| 1 burk | 
Krossade tomater | 
 
| 12 st | 
Lasagneplattor | 
 
| 2 st | 
Lök (gul) | 
 
| 4 st | 
Morötter | 
 
|   | 
Olja | 
 
| 4 msk | 
Ost (riven) | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 200 g | 
Spenat | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
             
         |