  
             
            
            
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Gryta
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 30 / 50 | 
                 
                |   |  
             
            
Skala och hacka
skala och hacka löken, sellerin och morötterna. Bryn dem sedan i en större kastrull.
  
Grytan
Häll i buljongen, linserna och kornet. Krydda med rosmarin, salt och kummin. Koka upp och låt sedan koka lätt tills linserna och kornet är mjukt.
  
Stäng av värmen och lägg i spenaten.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 dl | 
Korn | 
 
| 2 tsk | 
Kummin | 
 
| 2 dl | 
Linser (gröna) | 
 
| 1 st | 
Lök (gul) | 
 
| 2 st | 
Morötter | 
 
|   | 
Olja | 
 
| 1 krm | 
Rosmarin | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 4 blad | 
Selleri | 
 
| 200 g | 
Spenat | 
 
| 1 l | 
Vatten | 
 
             
         |