
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Gryta
|
| Tidsåtgång: 30 / 50 |
| |
Skala och hacka
skala och hacka löken, sellerin och morötterna. Bryn dem sedan i en större kastrull.
Grytan
Häll i buljongen, linserna och kornet. Krydda med rosmarin, salt och kummin. Koka upp och låt sedan koka lätt tills linserna och kornet är mjukt.
Stäng av värmen och lägg i spenaten.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 dl |
Korn |
| 2 tsk |
Kummin |
| 2 dl |
Linser (gröna) |
| 1 st |
Lök (gul) |
| 2 st |
Morötter |
| |
Olja |
| 1 krm |
Rosmarin |
| |
Salt |
| 4 blad |
Selleri |
| 200 g |
Spenat |
| 1 l |
Vatten |
|