  
             
            
            
Servera till
ett ljust bröd och drick ett fruktigt rött vin.
 
Vegetariskt
rätten fungerar utmärkt utan köttet.
 
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        Mattyp: Huvudrätt
                     | 
                    
                        Typ av maträtt: Soppa
                     | 
                 
                
                    | Tidsåtgång: 50 / 80 | 
                 
                |   |  
             
            
Förbered
Skär lammköttet i benfria bitar, se dock till att du köper en bit med ben. Spara benen. Fräs kött och lök, i rikligt med olja, i en stekgryta så att de får lite färg.
  
Hacka under tiden sellerin i bitar. Lägg i passerade tomater och selleri. Pressa i  citronen. Krydda med kanel och saffran. Hacka hälften av persiljan och koriandern och lägg i den.
  
Soppan
Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna. låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Koka i ca 45 minuter (beroende på hur stora bitar du skärt köttet i).
  
Lägg i kikäterna, om du använder torkade kikärter skall du först koka dem för sig själv.
  
Red soppan till önskad tjoklek med maizena. Vispa ägget och rör sedan ner det i soppan. Låt koka i ytterligare 10 minuter.
  
Rör i resten av persiljan och koriandern innan serveringen, så att det behåller sin gröna färg.
  
         | 
            | 
        
            
                
                    | 
                        
                     | 
                 
                
                    | Mängd | 
                    Ingrediens | 
                 
                
| 1 st | 
Ägg | 
 
| 2 st | 
Buljongtärning (kött) | 
 
| 0,5 st | 
Citron (saft) | 
 
| 0,5 tsk | 
Kanel | 
 
| 2 dl | 
Kikärter (torkade) | 
 
| 1 paket | 
Koriander (färsk) | 
 
| 400 g | 
Lamm | 
 
| 1 st | 
Lök (gul) | 
 
|   | 
Maizena | 
 
|   | 
Olivolja | 
 
| 1 paket | 
Persilja (färsk) | 
 
| 0,5 g | 
Saffran | 
 
|   | 
Salt | 
 
| 4 blad | 
Selleri | 
 
|   | 
Svartpeppar | 
 
| 400 g | 
Tomater (passerade) | 
 
| 1,25 dl | 
Vatten | 
 
             
         |