
Servera till
ett ljust bröd och drick ett fruktigt rött vin.
Vegetariskt
rätten fungerar utmärkt utan köttet.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Soppa
|
| Tidsåtgång: 50 / 80 |
| |
Förbered
Skär lammköttet i benfria bitar, se dock till att du köper en bit med ben. Spara benen. Fräs kött och lök, i rikligt med olja, i en stekgryta så att de får lite färg.
Hacka under tiden sellerin i bitar. Lägg i passerade tomater och selleri. Pressa i citronen. Krydda med kanel och saffran. Hacka hälften av persiljan och koriandern och lägg i den.
Soppan
Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna. låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Koka i ca 45 minuter (beroende på hur stora bitar du skärt köttet i).
Lägg i kikäterna, om du använder torkade kikärter skall du först koka dem för sig själv.
Red soppan till önskad tjoklek med maizena. Vispa ägget och rör sedan ner det i soppan. Låt koka i ytterligare 10 minuter.
Rör i resten av persiljan och koriandern innan serveringen, så att det behåller sin gröna färg.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Ägg |
| 2 st |
Buljongtärning (kött) |
| 0.5 st |
Citron (saft) |
| 0.5 tsk |
Kanel |
| 2 dl |
Kikärter (torkade) |
| 1 paket |
Koriander (färsk) |
| 400 g |
Lamm |
| 1 st |
Lök (gul) |
| |
Maizena |
| |
Olivolja |
| 1 paket |
Persilja (färsk) |
| 0.5 g |
Saffran |
| |
Salt |
| 4 blad |
Selleri |
| |
Svartpeppar |
| 400 g |
Tomater (passerade) |
| 1.25 dl |
Vatten |
|