Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Harirasoppa

 


Servera till

ett ljust bröd och drick ett fruktigt rött vin.

Vegetariskt

rätten fungerar utmärkt utan köttet.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 50 / 80
 

Förbered

Skär lammköttet i benfria bitar, se dock till att du köper en bit med ben. Spara benen. Fräs kött och lök, i rikligt med olja, i en stekgryta så att de får lite färg.

Hacka under tiden sellerin i bitar. Lägg i passerade tomater och selleri. Pressa i citronen. Krydda med kanel och saffran. Hacka hälften av persiljan och koriandern och lägg i den.

Soppan

Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna. låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Koka i ca 45 minuter (beroende på hur stora bitar du skärt köttet i).

Lägg i kikäterna, om du använder torkade kikärter skall du först koka dem för sig själv.

Red soppan till önskad tjoklek med maizena. Vispa ägget och rör sedan ner det i soppan. Låt koka i ytterligare 10 minuter.

Rör i resten av persiljan och koriandern innan serveringen, så att det behåller sin gröna färg.

   
Mängd Ingrediens
1 st Ägg
2 st Buljongtärning (kött)
0.5 st Citron (saft)
0.5 tsk Kanel
2 dl Kikärter (torkade)
1 paket Koriander (färsk)
400 g Lamm
1 st Lök (gul)
  Maizena
  Olivolja
1 paket Persilja (färsk)
0.5 g Saffran
  Salt
4 blad Selleri
  Svartpeppar
400 g Tomater (passerade)
1.25 dl Vatten