
Gott till
Ett italienskt vin, grönsallad och ett italienskt lantbröd.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Ris
|
| Tidsåtgång: 45 / 45 |
| |
Förbered
Skiva och stek champinjonerna mörka. Krydda dem lätt med salt och peppar.
Koka upp buljongen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök under tiden.
Häll lite olja i en djup stekpanna, eller en wokpanna och värm upp. Fräs schalottenlöken och lägg sedan i riset och stäng av värmen. Rör i vitlöken.
Risotton
Häll sedan i buljongen en dl i taget i riset och rör om hela tiden. Låt detta ta 15-20 minuter.
Häll i svampen när du har haft i 70% av buljongen.
Avslutning
Smaka av och kontrollera så riset är färdigt, krydda med annars med salt och vitpeppar och sätt på värmen igen.
Rör i parmesanosten och persiljan.
Servera medan risotton fortfarande är varm.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 1 st |
Buljongtärning (vegetabilisk) |
| 320 g |
Champinjoner (färska) |
| 4 st |
Lök (schalotten) |
| |
Olivolja |
| 80 g |
Ost (parmesan) |
| |
Persilja (färsk) |
| 200 g |
Ris |
| |
Salt |
| 1 l |
Vatten |
| 4 klyfta |
Vitlök |
| |
Vitpeppar |
|