Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Svamprisotto

 


Gott till

Ett italienskt vin, grönsallad och ett italienskt lantbröd.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Ris
Tidsåtgång: 45 / 45
 

Förbered

Skiva och stek champinjonerna mörka. Krydda dem lätt med salt och peppar.

Koka upp buljongen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök under tiden.

Häll lite olja i en djup stekpanna, eller en wokpanna och värm upp. Fräs schalottenlöken och lägg sedan i riset och stäng av värmen. Rör i vitlöken.

Risotton

Häll sedan i buljongen en dl i taget i riset och rör om hela tiden. Låt detta ta 15-20 minuter.

Häll i svampen när du har haft i 70% av buljongen.

Avslutning

Smaka av och kontrollera så riset är färdigt, krydda med annars med salt och vitpeppar och sätt på värmen igen.

Rör i parmesanosten och persiljan.

Servera medan risotton fortfarande är varm.

   
Mängd Ingrediens
1 st Buljongtärning (vegetabilisk)
320 g Champinjoner (färska)
4 st Lök (schalotten)
  Olivolja
80 g Ost (parmesan)
  Persilja (färsk)
200 g Ris
  Salt
1 l Vatten
4 klyfta Vitlök
  Vitpeppar