Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Potatis- och räksallad med haricots verts

 

Tips

Fungerar bra som bufférätt.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 15 / 60
 

Förbered

Koka potatisen och låt den svalna.

Salladen

Skiva potatisen eller dela den på mitten om den är riktigt liten och lägg den och de skalade räkorna i en skål.

Koka haricots vertsen max 3 minuter i lätt saltat vatten.

Hacka salladslöken fint och rör ihop den med haricots verts och salladen i skålen med potatis.

Dressing

Rör ihop dressingen och blanda den med potatissalladen.

Avslutning

Smaka eventuellt av med salt och peppar.

   
Mängd Ingrediens
200 g Haricots verts
1 st Lök (sallads)
4 msk Olivolja
24 st Potatis (ny)
400 g Räkor
2 msk Rödvinsvinäger
200 g Sallad (machésallat)
1 msk Socker (brunt)
8 msk Yoghurt (matlagnings)