
Ugnstemeperatur 225ºC
Gott till
Servera en grönsallad till och varför inte lite vitlöksbröd.
|
|
|
Mattyp: Huvudrätt
|
Typ av maträtt: Paj
|
| Tidsåtgång: 60 / 90 |
| |
Degen
Blanda vetemjöl, margarin, bakpulver, salt och mjölk till en pajdeg. Klä en ungsform med pajdeg och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.
Fyllning 1
Bryn köttfärsen och gullöken. Tillsätt taco kryddmix och vatten, låt koka i 20 minuter.
Fyllning 2
Hacka tomater och peperoni. Blanda sedan ihop tomater, peperoni, majonäs, vitpeppar, ost, vitlök och creme fraiche.
Pajen
Ös i fyllning 1 i den förgräddade formen med pajdeg och lägg sedan fyllning 2 över detta. Slutligen skivar du rödlök och lägger på toppen.
|
|
|
|
| Mängd |
Ingrediens |
| 2 tsk |
Bakpulver |
| 2 dl |
Creme fraiche |
| 500 g |
Köttfärs (bland) |
| 1 st |
Lök (gul) |
| 4 msk |
Majonäs |
| 50 g |
Margarin |
| 4 dl |
Mjöl (vete) |
| 1.5 dl |
Mjölk |
| 2 dl |
Ost |
| 4 st |
Peperoni |
| 0.5 tsk |
Salt |
| 1 påse |
Taco kryddmix |
| 4 st |
Tomat |
| 1 dl |
Vatten |
| 2 klyfta |
Vitlök |
|