Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Nikkaluoktasoppa

 


Gott till

Ät ett grovt rågbröd till.

Tips

Du kan dryga upp soppan med lite rotfrukter, tex potatis eller kålrot. Dessa bör då hackas i små bitar eller förkokas för sig.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 20 / 20
 

Stek köttfärsen

Stek färsen, krydda den lätt med salt och ordentligt med svartpeppar.

Förbered paprika och kål

Skiva och strimla paprikan och vitkålen.

Grytan

Häll över färsen i en gryta, tillsätt vattnet, lagerblad, buljongtärningar, senap, tomatpuré och lägg i paprikan och vitkålen. Låt koka i ca 10 minuter.

Slutkläm

Smaka av med soja och svartpeppar. Strö persilja över soppan och avnjut.

   
Mängd Ingrediens
4 st Buljongtärning (kött)
600 g Köttfärs (nöt)
4 blad Lagerblad
2 st Paprika (grön)
2 st Paprika (röd)
  Persilja (färsk)
1 st Purjolök
  Salt
4 msk Senap
  Soja (kinesisk)
  Svartpeppar
4 msk Tomatpuré
2 l Vatten
8 dl Vitkål