Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Persisk potatissallad

 


Utseendetips

Garnera med ett par citronklyftor och grovt hackad persilja.

Smaktips

Häll i lite vitvinsvinäger om du vill få en syrligare karaktär på salladen, alternativt dubbla mängden citron.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 30 / 35
 

Förbered

Sätt potatisen på kokning. Rör ihop filmjölk, majonnäs, salt, svartpeppar, kummin och kyndel. Ställ sedan in dressingen i kylen.

Salladen

Hårdkoka äggen. Riv den grillade kycklingen i bitar. Hacka löken i grova bitar. Skiva oliverna och hacka gurkan i grova bitar. Rör ihop ingredienserna i en bunke.

Blanda

Häll ut vattnet från potatisen och låt den svalna, gör det samma med äggen när de är klara. Koka ärterna. Skiva potatisen och hacka äggen i grova bitar. Blanda ner ägg och potatis i bunken och pressa citronerna över.

Avslutning

Häll av vattnet från ärterna och häll i dem i bunken. Blanda allt försiktigt så det inte blir en geggig mos av det.

   
Mängd Ingrediens
4 st Ägg
3 dl Ärtor
2 st Citron (saft)
3 dl Filmjölk
2 dl Gurka (inlaggd)
  Kummin
6 st Kyckling (lår)
  Kyndel
2 st Lök (gul)
1 dl Majonäs
2 dl Oliver (svarta)
0,8 kg Potatis
  Salt
  Svartpeppar
4 klyfta Vitlök