Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

 


Ugnstemperatur 225°C


Gott till

Servera pajen med en lyxig vaniljglass och ett par jordgubbar.
   
Mattyp: Efterrätt Typ av maträtt: Paj
Tidsåtgång: 15 / 45
 

Röran

Skölj och dela rabarbern i bitar. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg bären i en pajform. Blanda 60% av sockret och potatismjöl och strö över bären.

Pajdegen

Lägg mjöl, havregryn och socker i en skål. Finfördela matfettet i skålen och blanda det till en smuldeg. Strö degen över bären.

Grädda

grädda i 225 grader tills pajen blir gyllenbrun, 20-30min.

   
Mängd Ingrediens
3 dl Havregryn
480 g Jordgubbar
2 msk Mjöl (potatis)
3 dl Mjöl (vete)
600 g Rabarber
200 g Smör
2,5 dl Socker